Update 23-02-2004    
     
  Corrupte pygmeeën
door Theo van Gogh

Een paar weken geleden werd ik gebeld of ik mee wilde doen aan een of andere bijeenkomst om Fortuyn te herdenken. Ik ben niet van de herdenkingen en al helemaal niet van die van de Vrienden van Fortuyn.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  Goede manieren
door Bernadette de Wit

Het is elke keer een grote eer als iemand die Deugt mij een vraag stelt. Neem de column van Elsbeth Etty in NRC Handelsblad van 17 februari.
     
  Jensma schrijft persgeschiedenis
door Micha Kat

Hoe verknipt moet een hoofdredacteur van de meest gezaghebbende krant van Nederland zijn om iemand maand na maand commentaar te weigeren, om deze persoon consequent af te schilderen als een rancuneuze idioot en hem te smeken geen contact meer te zoeken, en dan vervolgens in een brief te klagen over het 'feit' dat er geen wederhoor is toegepast? Dit is niet eens meer liegen, dit is voer voor psychologen. Folkert presteert het.
     

  Geachte mijnheer Borren
door Paul Ruijs

De een wil vliegenier worden, de ander brandweerman en weer een ander zangert. En sommige jongens (en meisjes) worden notaris.
     
  Ik provoceren?
Waarom denkt iedereen dat toch altijd?

door Ebru Umar

En zo kan het gebeuren dat je je weer 'ns in een debatje laat lullen. Alsof je er niet al als een lijk bijloopt, maar ja wie a zegt moet b zeggen.
     
  Menigvoud
door Michal Korzec

Men leert iets elke dag en dom verdwijnt men onder aarde.
     
  Extreem Verzet
door A.J. van Vuren

De regering, een ruime meerderheid in het parlement en de rechterlijke macht hebben bepaald dat 26.000 mensen die in ons land asiel hebben gevraagd, naar hun land van herkomst terug moeten.
     
  Middagje Dam
door Ebru Umar

Het is zondag, ik ben mijn pinpas kwijt, winkelen schiet er deze zondag dus bij in. Het alternatief zijn de moslim meiskes op de Dam, die hun woede over de Franse anti-hoofddoekjeswet ventileren in Amsterdam.
Update 16-02-2004    
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  Als de waarheid...
door Micha Kat

dag folkert, ik hoop niet dat ik je met een kg aan je toezegging moet houden dat je een rechtzaak begint tegen het boek? wat een fantastisch nieuws! ik wachtte hier eigenlijk op: nu is het boek echt helemaal af!
     
  Zomaar een (bizarre) dag...
door Ebru Umar

'Umar, de deadline is zondag, red je dat?' Aan de telefoon Mark Koster, adjunct hoofdredacteur van de Nieuwe Revu.
     
  Nieuwe Theo van Gogh: 'Cool'
Starring:
Gerrit Zalm
     
  Het Grote Complot
De Wereld Verklaard

Deze week met Paul Ruijs!
Update 10-02-2004    
     
  Het loon der dapperen
door Theo van Gogh

Toen advocaat Ellen Pasman in haar dooie eentje aan de jarenlange verdediging van Willem Oltmans begon, was ze werkzaam bij het kantoor Höcker, Spigt & Doeleman. Herman Doeleman, die 't later nog tot deken van de Amsterdamse Orde van advocaten zou schoppen, was vanaf het begin gekant tegen haar betrokkenheid.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  Liegende Wallage houdt zich doof en blind
door Bernadette de Wit

In een hernieuwde poging om in de mulkikul hemel te komen, toont burgemeester Wallage van Groningen zich van zijn beste kant: er is niets aan de hand, als we de moslims maar 'positief' benaderen.
     
  Verploeg moet weg, per direct
door Micha Kat

In de vele steunbetuigingen inzake mijn opzegging van mijn NVJ-lidmaatschap (ook in die aan Bernadette die ik gezien heb) valt een ding op: de diepe weerzin van veel leden tegen apparatsjiek Verploeg.
     
  Herinnert U zich deze nog?
De babbelende gloeilamp uit Eindhoven vraagt om Uw aandacht


Correspondentie tussen Eef Brouwers en Tomas Ross
     
  Ebru is ziek
door Ebru Umar

Maar ze staat wel as woensdag in de Nieuw Revu, natuurlijk niet zo cool als De Gezonde Roker, maar toch...
     
  Uitslag Tweede Gouden Tondeuse:
Marcel van Dam, de Hans Kazan van de drogreden, op één
door Bernadette de Wit

Het kon bijna niet uitblijven: de zelfingenomen salonsocialist Marcel van Dam moet ditmaal een behandeling ondergaan met de Gouden Tondeuse. De zilveren tondeuse, bij dezen ingesteld, gaat naar Hans Laroes en burgemeester Cohen krijgt een beurt met ons bronzen scheergerei.
Update 05-02-2004    
     
  Aan opperhopman Hans Verploeg (NVJ)
door Bernadette de Wit

In uw antwoord aan Micha Kat en mij gaat u zich te buiten aan zelffelicitaties over uw Goede Werken in verre buitenlanden. Nogal hilarisch. Maar serieus, van een beroepsvereniging voor Nederlandse journalisten mag je verwachten dat die zich inzet voor de belangen van onafhankelijke freelancers hier te lande.
     


Ebru
Umar
  Hij heet Pieter (2)
door Ebru Umar

Zo maar een lunch op een door de weekse dag in een bedrijfsrestaurant in Houten. Ik heb een probleem. Ik heb gisteravond 'Pieter' geïntroduceerd. Dat bleek lastiger dan verwacht. Carla, de afdelingsassistente moet me helpen.
     
  Open brief aan Hans Verploeg, Bernadette de Wit en Micha Kat
door Dick Berts

Beste Hans, Bernadette en Micha,

Als collega NVJ-lid wil ik reageren op jullie schitterende en onthullende briefwisseling op De Gezonde Roker. Ik zou het zeer betreuren, als de NVJ door de opzegging van Bernadette en Micha, in een klap bijna al zijn kritische leden kwijt zou raken..
     
  U Schreef

Ha Theo!
Ik bedoel...
Beste Meneer van Gogh...
Update 02-02-2004    
     
  Van de Prins geen kwaad
door Theo van Gogh

Ondergetekende en Tomas Ross zouden 1 April aanstaande een door ons bezorgde E-mail correspondentie tussen Mabel en Laurentien het licht doen zien, uit te geven door De Bezige Bij.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     

  Geachte mijnheer Pronk
door Paul Ruijs

Nu dacht - in ieder geval hoopte - ik eindelijk eens af te zijn van die onverwachte confrontaties met u in krant en op televisie maar het houdt maar niet op. Pronk "windt zich op over beleid van minister Verdonk….". Uiteraard!
     
  Oudkerks Odyssee
door Ebru Umar

Heb ik zo mijn best gedaan om het te negeren, maar de vraag: 'zou jij het hebben opgeschreven?' komt me mijn strot uit.
     
  Geachte heer Verploeg
door Micha Kat

Ik had het kunnen weten. Nog voordat Erik de Vlieger ook maar de kans heeft gekregen een nieuw serieus dagblad op de tekentafel te leggen, is de NVJ al begonnen hem te slopen.
     
  Stemming gesloten, uitslag volgt in de loop van de komende week
De tweede Gouden Tondeuse
door Bernadette de Wit

Wie gaan wij deze keer eens (spreekwoordelijk) kaalscheren? Wie verraadt z'n eigen land? Wie heult met achterlijkheid of maakt misbruik van de Nederlandse rechtsstaat om zijn allochtone achterlijkheid hier in te voeren? Tot zondag 1 februari 24.00 uur had u kunnen stemmen op de hiertoe genomineerden.
Update 30-01-2004    
     
  Dancing Queen:
Helemaal goed

door Ebru Umar

"Jij gaat met hem dansen vanavond". Ik kijk de man na die mijn vriendje Martijn aanwijst. "Hij is dan wel niet blond maar wel lekker jong."
     
  Amsterdam 1200 kilometer
Moskou 1200 kilometer

door Micha Korzec

Baruch ata adonai elojhenu melech haolan.
     
  Het Grote Complot
De Wereld Verklaard

Amusant, leerzaam & toch om te lachen!
Volg de nieuwe programmaserie van Paul Jan van de Wint. Hier op RealVideo. Met Rob Muntz en Paul Jan van de Wint.
     
  D.C. Lama

D.C. Lama snapt al alles van speelgoed
Update 27-01-2004    
     
  Deskundigen
door Theo van Gogh

Echt deftig kan ik er niet over doen, maar binnen twee maanden zijn twee films en een serie die ik zou willen regisseren door de boven-ons-gestelden afgewezen, dat wil zeggen, niet goed genoeg bevonden om voor subsidie in aanmerking te komen.
     
  Wallage eist haardos terug
door Bernadette de Wit

Burgemeester Wallage van Groningen, de winnaar van de eerste Gouden Tondeuse, had slechts het Goede voor ogen met zijn brief aan Van Aartsen over Ayaan Hirsi Ali. Over de weg-met-ons-mentaliteit van een linkse jood die overal spoken ziet.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  Hoe John Kerry won in Iowa
door Simon Dikker Hupkes

Caucus wordt in Nederland voor het gemak met voorverkiezing vertaald, maar het echte proces is wat ingewikkelder dan alleen de stem uitbrengen.
     
  Het nationale integratiedebat
door Ebru Umar

Het is duidelijk: als ik bij het establishment wil behoren, moet ik mij niet met Theo van Gogh en zijn site associëren.
     
  De tweedeGouden Tondeuse
door Bernadette de Wit

Wie gaan wij deze keer eens (spreekwoordelijk) kaalscheren? Wie verraadt z'n eigen land? Wie heult met achterlijkheid of maakt misbruik van de Nederlandse rechtsstaat om zijn allochtone achterlijkheid hier in te voeren? Breng uw stem uit op een van de zestien genomineerden!
     


Ebru
Umar
  "Hij heet Pieter"
door Ebru Umar

- Je hebt toch wel "JA!" gezegd?
     
  Niksigheid troef bij NVJ
door Micha Kat & Bernadette de Wit

Het antwoord van NVJ-secretaris Hans Verploeg op de open brief van Micha Kat en Bernadette de Wit blinkt uit in niksigheid en dikdoenerij. En zo weten wij nog steeds niet of we nou lid moeten blijven.
Update 22-01-2004    
     
  De beul van Almere
door Bernadette de Wit

Wethouder waant zich onkwetsbaar en vertelt roddelcolumniste alles over zijn seksleven. Wat daarna kwam, is hem niet aan te rekenen. Op het slotakkoord na.
     
  Antisocialistisch manifest
door Pamela Hemelrijk

Telkens als ik en plein publique verklaar dat ik dat ik het socialisme beschouw als een perverse ideologie (dus niet als een op zichzelf loffelijk en nastrevenswaardig ideaal dat helaas in de praktijk faalt door tegenwerking van gewetenloze egoïsten, maar als een intrinsiek onrechtvaardig en immoreel, om niet te zeggen crimineel systeem, dat onvermijdelijk gedoemd is om uit te draaien op totale zelfdestructie of totale dictatuur) - ja hoor eens, zo denk ik er nu eenmaal naar eer en geweten over, en dan kun je daar ook maar beter rond voor uitkomen, zeg ik altijd maar - dan valt dat in het algemeen nogal slecht.
     
  De tweedeGouden Tondeuse
door Bernadette de Wit

Wie gaan wij deze keer eens (spreekwoordelijk) kaalscheren? Wie verraadt z'n eigen land? Wie heult met achterlijkheid of maakt misbruik van de Nederlandse rechtsstaat om zijn allochtone achterlijkheid hier in te voeren? Breng uw stem uit op een van de zestien genomineerden!
Update 19-01-2004    
     
  Links Neuken
door Theo van Gogh

De laatste tijd is er enig tumult ontstaan omtrent het privé-leven van de Amsterdamse PvdA-wethouder Rob Oudkerk. Rob's grootste bijdrage aan het sociaal-democratische gedachtegoed is geweest 'kut-Marokkaan', waar 'ie nu juist zo graag herinnerd had willen worden vanwege 'Pim F.'.
De geschiedenis is niet rechtvaardig.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  De tweede Gouden Tondeuse
door Bernadette de Wit

Wie gaan wij deze keer eens (spreekwoordelijk) kaalscheren? Wie verraadt z'n eigen land? Wie heult met achterlijkheid of maakt misbruik van de Nederlandse rechtsstaat om zijn allochtone achterlijkheid hier in te voeren? Breng uw stem uit op een van de zestien genomineerden!
     

  Geachte mijnheer de Wijckerslooth
door Paul Ruijs

Het moest natuurlijk een keer voor iedereen duidelijk worden dat arrogantie de meest karakteristieke eigenschap is van topambtenaren. Niet dat ik wil beweren dat iedere domme ambtenaar ook persé arrogant is, maar het omgekeerde is vrijwel altijd het geval.
     
  De leraar moet heilig zijn
door Ebru Umar

In Turkije is de leraar heilig, in Nederland is hij zijn gezag kwijt. De gevolgen zijn zichtbaar in het Nederlandse onderwijs. De leraren doen hun uiterste best in een moeilijke situatie, terwijl de rest van de samenleving de andere kant opkijkt.
     
  Nationale importstop voor kansarmen gewenst
door Bernadette de Wit

Van Femke Halsema mogen we het verband tussen immigratie en integratie niet leggen. Maar wil het ooit nog iets worden met die integratie, dan zal Nederland snel een einde moeten maken aan de komst van nog meer kansarme nieuwkomers. We hebben er al veel te veel.
     
  Het Grote Complot
De Wereld Verklaard

Een programmaserie van Paul Jan van de Wint. Met Rob Muntz en Paul Jan van de Wint.
     


Ebru
Umar
  Utan
(Schaam je)

door Ebru Umar

De berichtgeving was de afgelopen week weer om van te huilen. Ik heb ook maar geen enkele krant gelezen. NOVA was weer dramatisch, deze keer was het Jan Reiff die zich er weer 'ns te makkelijk vanaf maakte.
     
  Geheel vernieuwd!

Het geheel vernieuwde Lux et Libertas Lexicon
door Uw Lux et Libertas Ombudsman Micha Kat

Who is who bij Lux et Libertas?
Update 12-01-2004    
     
  Oproep Gouden Tondeuse 2
Gesloten vanaf 18-01-2004 om 24:00 uur!
door Bernadette de Wit

Geachte lezers van De Gezonde Roker, wie is volgens u een landverrader, een struisvogel, een lafaard die geen verantwoordelijkheid neemt voor het uit de hand lopen van de multikul samenleving?
   
  Allah houdt niet van Hans Jansen
door Theo van Gogh

De prijs voor het minst wervend vormgegeven boekomslag van het komende jaar gaat naar "God heeft gezegd", uitgegeven door Augustus, met als ondertitel: "Terreur, tolerantie en de onvoltooide modernisering van de islam".
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  "Mannen geilen op een hoofddoekje"
Fatima Elatik, Joods Journaal nr 26 – winter 03/ 04

door Ebru Umar

Het liefst zou ik de tekst van het Joods Journaal integraal overnemen hier. De hysterische hittepetit van de Pvda doet er uitspraken in, die ik werkelijk niemand wil onthouden.
     
  Folkert: Please benader me niet meer!
door Uw Lux et Libertas Ombudsman Micha Kat

Naar aanleiding van de vragen die u afgelopen woensdag via mij aan de heer Jensma wilde stellen, laat ik u weten dat hij op geen enkele wijze bereid is medewerking te verlenen aan uw projecten.
Update 05-01-2004    
     
  In the mood for love
door Theo van Gogh

Ach; waar vindt men nog een vrouw die houdt van Robert Wyatt's "Little Red Robin Hoods"?
     
  Een verdrietig begin
door Theo van Gogh

Hans Teeuwen en ondergetekende zaten te kijken naar Lebbis & Jansen's Oudejaarsconférence. Van onze kant was 't al een half uur stil, doodstil. Ik sta droog en snuif daarom ook niet meer, dus zou 't aan mij liggen dat ik nog geen één keer had moeten lachen? Ik voelde me schuldig.
     
  Wallage wint eerste Gouden Tondeuse
door Bernadette de Wit

Heden virtueel kaalgeschoren: Jacques Wallage, linkse belangenbehartiger van moslims die Ayaan Hirsi Ali de mond willen snoeren. De volledige uitslag met toelichting. "Mogen de vlooien van duizend kamelen zich nestelen in zijn oksels."
     

  Geachte mijnheer Van Delden
door Paul Ruijs

Ik heb me altijd al afgevraagd waarom u nooit politicus, bijvoorbeeld minister van Justitie bent geworden. Gebrek aan souplesse en opportunisme kan u niet ontzegd worden.
     
  Gastarbeiderszoon wint Gotspe-prijs
door Bernadette de Wit

Een beetje sneu was het wel: een beroepsallochtoon in het rijtje inheemse landverraders. Speciaal voor Ayhan Tonça dan maar: de Gotspeprijs van De Gezonde Roker. Omdat hij beweerde dat de gastarbeiders Nederland hebben opgebouwd. Wie is Ayhan Tonça en waarvoor staat hij?
     
  Nox et Obscuritas: de finale
door Uw Lux et Libertas Ombudsman Micha Kat

Ik heb, lieve vrienden van het waarlijk vrije woord, in mijn laatste bijdrage nog enkele harde noten te kraken met Lux et Libertas.
     
  De Gezonde Roker
door Ebru Umar

In mijn huis wordt niet gerookt maar ik heb wel meer idiote tics. Waarover ongetwijfeld later in 2004 meer.
     
  Open brief aan Hans Verploeg, secretaris van de NVJ
door Bernadette de Wit en Micha Kat

Wij, Micha Kat en Bernadette de Wit, richten ons tot u omdat wij ons als leden van de NVJ steeds minder thuis voelen bij de vereniging.
     
  Desinteresse
door Alberta Opoku

Mijn handen jeuken al sinds er een parlementaire commissie werd ingesteld om het integratiebeleid van de afgelopen kwart eeuw te onderzoeken. In gedachten had ik al een titel bedacht voor het, naar ik verwacht, vlees noch vis Integratierapport dat een dezer weken wordt gepubliceerd. 'Succesvol mislukt: 'k Zag twee beren couscous eten…..'
     


Ebru
Umar
  Haalbare Voornemens voor 2004
door Ebru Umar
     
  Het Bestel
door Michal Korzec

Het Nederlandse bestel is het minst slechte van alle andere bestellen. De aard van het bestel wordt niet in de Grondwet vervat doch in de Algemene Wet Bestuursrecht en in de derivaten van de WAB, de Algemene Maatregelen van Bestuur. Het Bestel bestaat omdat U dat wilt.
     
  D.C. Lama

D.C. Lama vierde oud en nieuw in Floradorp.
     
  Site voor de Raad voor de Journalistiek

Op 15 december heeft de redactie van klokkenluideronline een klacht ontvangen bij de Raad voor de Journalistiek. Klager is de Haagse onroerendgoed-magnaat Arie Gerla. Deze klacht kan maatgevende jurisprudentie opleveren over wat mag en wat niet mag op internet.
     
Update 30-12-2003    
   
  De twee Maartjes
door Theo van Gogh

Omdat ik al jaren vrij met de ene Maartje had ik er aardigheid in toen ik een paar maanden geleden een andere Maartje tegenkwam ook haar te verschalken. Of 't volgens de regels van de kunst is om een dame te verleiden met als eerste impuls dat 't zo leuk staat om in je dagboek te kunnen noteren: "11.30 - Maartje 2 - Amstel-hotel, 22.30 - Maartje 1 - thuis." - weet ik niet, maar 't had wat.
     
  De Gouden Tondeuse
door Bernadette de Wit

Wie willen we (spreekwoordelijk) kaalscheren? Wie verraadt z'n eigen land? Wie heult met achterlijkheid en laat zich voor het karretje van allochtone zaakwaarnemers spannen? Tot zondagavond 24.00 uur kon u uw stem uitbrengen op een van de zeven genomineerden.
     
  Rolstoel
door Rene Sasburg

Ik zit sinds augustus 2002 op het Horizon College en ben de faciliteiten en uw faciliteits medewerkers meer dan zat.
     
  (N)iets doen
door Ebru Umar

De kerstdagen zitten erop, Halleluja! Slechts twee films heb ik gezien en ik ben niet aangekomen. Het drieënvijftigste weekend met twee zondagen uit het jaar nul van de vorige jaartelling zit er weer op. We mogen weer ademhalen, bellen, mailen en ons mentaal opladen voor 31 december.
     
  Nova en de joden ('zulke mensen')
door Bernadette de Wit

"Met zulke mensen wil ik niet omgaan. Dat is mijn mening," zegt een jongen uit groep 8 van een islamitische school op de vraag van Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wat hij van joden vindt. Nova-interviewer Clairy Polak laat de opmerking passeren. Dat is voor Pim Derks, lezer van De Gezonde Roker, aanleiding om de redactie een mail te sturen.
     
  Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut!
door Michal Korzec

Ik mag behoren tot enkele honderden bewoners van deze planeet die de hand geschuddend hebbende van president Bush bij de ene gelegenheid en vervolgens, enkele maanden later, de hand van president Putin daarbij met deze Beduidenden enkele volstrekt beduidenloze zinnen hebben gewisseld in hun talen. Uiteraard en inderdaad.
     
Update 22-12-2003  
  Het gelijk van Ayaan Hirsi Ali
door Theo van Gogh

Op de Dam waaide de kerstboom om en ik kwam uit de verfilming van "De Passievrucht", waarin acteurs die ik ieder voor talentvol verslijt al schmierend een mooi verhaal om zeep zag helpen.
     
  Lezers van De Gezonde Roker over multikul
door Bernadette de Wit

De afgelopen weken ontving ik tientallen interessante mailtjes, waarvoor dank. Hieronder een bloemlezing. Lezer George gaat in de kerstvakantie een mooi stuk schrijven voor De Gezonde Roker over zijn ervaringen met Ghanezen.
     
  Kill Bill
door Ebru Umar

Charlie 's angels eat your heart out.
Madonna move over.
Spice Girls/ Britney grow up.
Julia Roberts be very careful....

Uma Thurman is in town.
     
  Geachte lezers,
door Uw Lux et Libertas Ombudsman Micha Kat

In maart zal verschijnen bij uitgeverij De Papieren Tijger een uniek boek in de geschiedenis van de Nederlandse perskritiek:
Lux, Libertas en Leugens
     


Ebru
Umar
  Kerst 2003:
Chirac for President

door Ebru Umar

Waar is de man die het lef heeft om in Nederland het verbod durft af te roepen over alle uitingen van godsdienst in publieke instellingen? Keppeltjes, zwarte kousen en hoofddoekjes?
     
  U Schreef

Ha Theo!
Ik bedoel...
Beste Meneer van Gogh...
     
Update 15-12-2003    
  Lopende Zaken
door Theo van Gogh

Op de redactie van NRC-Handelsblad is gedonder ontstaan over het gedicht dat de Dichter des Vaderlands schreef ter ere van de geboorte van de nieuwe prinses.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  Deelneming
door Theo van Gogh

Mijn deelneming gaat uit naar...
     

  Geachte mijnheer Wakkie,
door Paul Ruijs

U was laatst weer even in het nieuws toen u dreigbrieven schreef aan de stichting Sobi van mijnheer Lakeman omdat die weer lastige vragen stelde en met vervelende onthullingen dreigde te komen over de boekhouding van Ahold.
     
  Stadsverslaggeving deel II
door Bernadette de Wit

Het valt niet altijd mee om als freelancer je verhalen te verkopen aan de gelijkgeschakelde dagbladen. Speciaal voor de lezers van DGR: gezeur met Het Parool en Trouw.
     
  Geachte meneer van Dam
door Pamela Hemelrijk

Afgelopen woensdag stond er een interview met u in het Algemeen Dagblad.
     
  Wormen en maden in een Bijlmerflat
door Bernadette de Wit

Geachte mevrouw, schrijft de huisbaas. 'Wanneer wij u betrappen op het urineren in de flat laten wij dit schoonmaken door een schoonmaakbedrijf. De kosten hiervoor brengen wij bij u in rekening.
     
  Integratietoets
door Alberta Opoku

Enkele maanden geleden werd ik door Roept U Maar (RUM), het wetenschappelijk instituut van de LPF gevraagd om mee te denken over de Integratietest Junioren.
     
  NRC steelt artikel uit boek 'Het Russisch Landschap' +++ Etty +++ In debat met Laura Starink
door Uw Lux et Libertas Ombudsman Micha Kat

     


Ebru
Umar
  Woorden en daden
door Ebru Umar

'Alle slechte ideeën komen uit Rotterdam'. Een uitspraak van de man, die al fietsend over de Dam bijna zijn nek verdraaide om een betere blik op mij te kunnen werpen: de huisarts van de PvdA.
     
  Waarom ik het establishment niet vertrouw, en in het bijzonder de intellectuele spraakmakers niet
door Wim Rietdijk

Onze "elites" hebben vele decennia lang klokkenluiders laten ontslaan in plaats van hen te decoreren. Dat wil zeggen: ze waren en zijn gewoon meer op de hand van gevestigde belangen dan van waarheid en rechtschapenheid.