Update 03-05-2004    
     
  Ditjes & Datjes
door Theo van Gogh

Er is nog rechtvaardigheid; Boris won van Maud, een uitslag die vermoedelijk al van tevoren was afgesproken. Hei mooiste moment was de pinnige uitdrukking op het gezicht van Maud toen ze zich even onbespied waande terwijl Boris de felicitaties in ontvangst nam: een close-up die een heel leven van gefnuikte ambitie suggereerde.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 
Allah weet het beter

door Theo van Gogh

Er is altijd wel een grote denker te vinden die meent dat sommige boeken verboden moeten worden omdat ze 'verwerpelijk' zijn.
     
  Lezersreactie-3
door Bernadette de Wit

Uw mail heb ik aandachtig doorgenomen en hierbij wil ik toch even totslot een kort en krachtig antwoord op geven. Maar vooraf wil ik u vriendelijk verzoeken dat u een keus kunt maken tussen het lezen van de onderstaande waarheid en mening , maar indien u daar geen moed voor hebt, dan raad ik u alvorens af het te negeren....
     


Ebru
Umar
  Mail...
door Ebru Umar

Een set-up of een noodkreet? Vele gekken weten mij te vinden, en wie zegt dat dit mailtje inderdaad een noodkreet is van een in Nederland geboren getogen en opgeleid meisje van Turkse afkomst?
     
  Geachte heer De Roos
door Paul Ruijs

Een ruime meerderheid van de bevolking vindt dat rechters te slap straffen, te vaak onacceptabele beslissingen nemen en in een ivoren toren zitten.
     


Ebru
Umar
  'Dank je'
door Ebru Umar

'Moet er nog een naam bij?'
Mijn hart slaat driehonderd keer over: JA ER MOET EEN NAAM BIJ! EBRU. E B R U. Er moet bij: Voor EBRU, het leukste meisje van Amsterdam en omstreken die danwel 34 wordt maar nog jaren doorgaat voor 29.
     
Update 26-04-2004    
     
{short description of image}   D.C. Lama 5 jaar op De Gezonde Roker

Het is vandaag exact vijf jaar geleden dat de eerste cartoon van D.C. Lama op de site van Theo van Gogh werd geplaatst.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 

Liegen is een kunst

door Theo van Gogh

Het is altijd een mooi gezicht als bij de staatstelevisie onze koninklijken worden bevraagd; nederig, op het kwispelige af. Het onderhoud dat afgelopen Maandag met Mabel en Friso op het scherm kwam, was een poging om in ieder geval iets zinnigs te vragen.
     
  De allochtone afwasmachine
door Bernadette de Wit

Na het smulbos nu weer 'milieules' voor allochtonen met een hoge energierekening en een laag inkomen. Die mensen kunnen kennelijk niet zelf bedenken dat ze zuiniger aan moeten doen. Fijn voor de gesubsidieerde sector.
     


Ebru
Umar
  Ik beloof...
door Ebru Umar

Ik heb ze weer gezien hoor. De mensen die Nederland kapot maken. Van die derderangssukkels die in Nazi Duitsland niet zouden hebben misstaan: 'Ich bin nichts, ich kan nichts, bitte gib mir ein Uniform.'
     
  Jensma 'neemt geen woord terug' van 'demoniseringscommentaar'
door Uw voormalige Lux et Libertas Ombudsman Micha Kat

NRC Handelsblad veroordeeld door Raad voor de Journalistiek voor 'demoniseren'
     
  Lezersreactie-2
door Bernadette de Wit

Als eerst wil ik u bedanken voor u antwoord op mijn mail. Om weer even terug te komen over het dragen van een hoofddoek wil ik eerst even iets over mezelf vertellen.
     
Update 19-04-2004    
     
  Beminde aanwezigen, meneer Bakas, Allah zij met U!
door Theo van Gogh

Ja, U zult wel denken, wat ziet 'ie er merkwaardig uit, maar sinds de Profeet in mijn leven is gekomen, heb ik eindelijk de kleren gevonden die mij zitten als gegoten. Omdat meneer Bakas vandaag iets te vieren heeft, dacht ik, ik laat deze gelegenheid niet voorbijgaan.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 

Lieve Lente

door Theo van Gogh

Gezien de vele honderden hate-mails die deze krant mocht ontvangen naar aanleiding van m'n stukjes over het geloof der moslimbroeders, vroeg de hoofdredacteur of er nog andere onderwerpen zijn waarover ik mij meen te moeten uitspreken.
     
     


Ebru
Umar
  Het is tijd voor een definitie
door Ebru Umar

De definitie van een woord, waar we mee worden doodgegooid. Dat woord komt mijn, en ik weet zeker, zo onderhand iedereens strot uit. Ik verbaas me erover dat mensen het woord nog in de mond durven te nemen.
De definitie luidt als volgt:
     
  Lezersreactie

Ik wil even graag reageren over het bezoekje van Hirsi Ali bij de bilalschool. Het is toch te begrijpen dat ze daar allemaal een hoofddoekje dragen, het is een islamitische basisschool.
     


Ebru
Umar
  De verkeerde buitenlander
door Ebru Umar

"Ik ben een Nederlander". Het meisje op tv, hoe oud zou ze zijn, 18, 19? kijkt vertwijfeld de camera in.
     
  Topadvocatuur
In de keuken van de civiele rechtspraktijk

Advocatenkantoren hebben veel geld en veel macht. Niet alleen binnen de juridische wereld, maar ook binnen bedrijfsleven en politiek. Bij het grote publiek is echter nauwelijks bekend hoe deze kantoren opereren en wie er de belangrijkste mensen zijn.
     
  Website voor klokkenluider Vanunu

Mordechai Vanunu was van 1976 tot 1985 technicus bij Israël’s nucleaire installatie Dimona in de Negev-woestijn.
     
Update 13-04-2004    
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 

Fris van de lever

door Theo van Gogh

Onze minister van Staat, Hans van Mierlo, heeft mij altijd geïnspireerd.
     
  Voorspelbaar, maar daarom nog niet verwerpelijk
door Theo van Gogh

De wereld gaat aan voorspoed ten onder, maar met de komst van de DVD is zulks bepaald niet onoverkomelijk.
     
  Geachte heer Westerhoff
door Paul Ruijs

Onlangs ontving ik een bandje van de radio-uitzending waarop het uitgezonden deel onze ''discussie" was weergegeven over de 'leidraad onafhankelijkheid rechterlijke macht', dat lijstje met aanbevelingen voor rechters dat ze bijvoorbeeld geen zaken van hun familieleden moeten behandelen. Zoals u weet komt dat voor, ook in uw rechtbank.
     
  De vreetweide
door Bernadette de Wit

Je zou toch denken dat Nederland inmiddels wat nuchterder is gaan denken over immigranten, maar nee. Het kan nog gekker: het 'smulbos' komt eraan. Hebben de bedenkers ooit een stadspark bezocht waar allochtonen zich volvreten?
     


Ebru
Umar
  'Ebru Umar is overal'
door Ebru Umar

Gelijk hebben, en nog krijgen ook, is erg frustrerend. Op tweede paasdag kon ik echter een glimlach niet onderdrukken. In TROUW, de krant die Elena Simons' 'Pret met Moslims' sponsort (het wachten is op 'Pret met Joden', 'Pret met Christenen', 'Pret met Homo's' en 'Pret met Adel') stond een erg mooie foto van Thomas Schlijper.
     
  Het gat van Friesland
door Eeltsje Hettinga

Ge zoudt ze moeten schoppen, zei Boontje ooit, maar wie in Friesland schopt, loopt grote kans doodgeschopt te worden.
     
Update 07-04-2004    
     
  Uitslag derde Gouden Tondeuse
door Bernadette de Wit

Ikon-programmamaker Job de Haan wint derde Gouden Tondeuse
     
Update 05-04-2004    
     
  Met de pet in de hand
door Theo van Gogh

Toen ik zeventien was, wilde ik een hoop, maar vooral naar Amsterdam. Inmiddels woon ik hier bijna dertig jaar en blijf er vermoedelijk m'n dagen slijten. Tot mijn genoegen zal dat niet zijn en dat is maar goed ook.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 
De onderbuik

In de nadagen van haar ministerschap spande Els Borst van Volksgezondheid zich bijzonder in om partijgenoot Van Mierlo een nieuwe lever te bezorgen. De bevlogen oprichter van D'66 had gedurende vele jaren misschien een slokje teveel gedronken en omdat z'n lever nu aangetast was, leek een transplantatie gewenst.
     
  Het is een boek
door Ebru Umar

'Liefje, je moet gewoon een man en een kind dan pas zul je echt gelukkig worden.'
Meneer Van Gogh weet het zeker. We zijn onderweg naar mijn boekpresentatie, maar mijn roeping in dit leven is baren. Ik ben blij dat hij dat al wel weet.
     


Ebru
Umar
  Theo's Turkerinnetje en de beroepssalonsocialist
door Ebru Umar

Woensdagnacht, 11.57 uur. Ik storm de NCRV radio studio in, waar ik om 12 uur te gast ben bij het programma Casa Luna. Presentator Frank du Mosch begroet me met de woorden: 'De ego's werden kleiner en kleiner.'
     
Update 30-03-2004    
     
  Medewerker gegroet!
door Theo van Gogh

Als ik de hoofdredacteur van Uw krant goed begrepen heb, is de Achterpagina waarop Max Pam zijn wekelijkse stukje schreef, toe aan vernieuwing.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
&

De helden van Allah slaan weer toe
     
  Mag ik dit zeggen?
door Harry van Bommel

Eindelijk is er een discussie in ons land over de vraag of je zo maar alles moet kunnen zeggen. Artikel 7 van de Grondwet zegt dat niemand vooraf toestemming nodig heeft om zijn mening te kunnen geven.
     
  Nieuw op
De Gezonde Roker!

De A.F.Th.-saga
door Micha Kat

Onze meest briljante schrijver geanalyseerd en toegelicht
     


Ebru
Umar
  Gezocht:
blonde kindertjes met blauwe ogen

door Ebru Umar

De beste cover werd de afgelopen week geleverd door HP/ De Tijd: 'ik wil een witte school voor mijn kind'. Een verademing.
     
  Geachte mevrouw Swaab
door Paul Ruijs

Als ik het goed begrepen heb, zegt u van uzelf dat u integer bent. Tenminste "wij zijn een klein groepje mensen, maar wel een integer groepje" zegt u als voorzitter van de stichting Media en Democratie.
     
  Jort & Juul:
Censuur!

door Jort Kelder


Als wij JP Balkenende, Frans Weisglas, Jan Terlouw en al die andere koninklijke lakeien mogen geloven, is met het verscheiden van Juliana meer dan de oma des vaderlands overleden.
     
  D-day...
door Ebru Umar

Woensdag is het zover: mijn boekpresentatie. Een uit de hand gelopen vorm van bezigheidstherapie. Je moet toch wat, als al je vriendinnen besluiten kinderen te gaan baren.
     
  Leve Nico!
door Michal Korzec

Ofschoon in mijn stukje over Bart Tromp duidelijk geschreven was dat het in PvdA, vooral in PvdA Amsterdam, wemelt van jongens en meisjes waarmee vergeleken Bart geleerd, intelligent, integer en moedig is, kreeg ik reacties al zou ik de verwerpelijkheid van het PvdA kader afdeling Amsterdam onvoldoende toegelicht hebben.
     
  Stembureau geopend
Nominaties derde Gouden Tondeuse

door Bernadette de Wit

Tijd voor een nieuwe ronde. Want er zijn nog genoeg hypocriete multikul adepten, landverraders en belanghebbenden bij averechtse politieke maatregelen die via deze website onder het mes kunnen. Breng uw stem uit op een van de genomineerden!
     
Update 24-03-2004    
     
  Ebru zonder schroom
door Theo van Gogh

"Schrijf jij 'ns een stukje voor me", zei ik. En voor je er erg in hebt schrijft ze wekelijks op je' site; Ebru Umar. Ze is onze correspondente in Allochtonië (haar term) en wekt voortdurend de woede op van geitenneukers, politiek correcte welzijnswerkers en andere oplichters die lippendienst bewijzen aan onze geweldige Multi-Culturele samenleving. Dat komt; haar ouders zijn van Turkse origine.
     


Ebru
Umar
  MEA CULPA
yeah rite

door Ebru Umar

Het is allemaal mijn schuld. De oorlog in Irak. De overvolle gevangenissen met allochtone jongeren. De uitzetting van asielzoekers. Het gat in de ozonlaag. Fatima Elatik in Zeeburg. Aboutaleb als Amsterdamse wethouder.
     
  De zelfcastratie van Paul Cliteur
door Bernadette de Wit

Maak ik net het Parool Lunchnieuws open en lees ik dat Paul Cliteur is gecapituleerd voor de AIVD en de 'demoniserende' kritiek van collega-columnisten. Tjongejonge, wat een watje.
     
  Paul Cliteur buigt niet ver genoeg
door Paul Frentrop

Nu begrijp ik waarom Koninklijke Olie destijds de zo veelbelovend ogende werknemer Wouter Bos toch heeft laten gaan. Een paar dagen na een terreuraanslag in Madrid roepen dat de Nederlandse troepen niet in Irak moeten blijven is onderhandelingstechnisch en diplomatiek natuurlijk niet slim.
     
  Goeroe
door Michal Korzec

Bart Tromp is, althans naar Nederlandse begrippen, belezen. Hij is, zelfs naar Nederlandse maatstaven, niet bijzonder geleerd. Aangezien hij bijzonder hoogleraar is, wringt dat laatste.

En knelt.
     
  De allochtone snelweg
door Bernadette de Wit

Plotseling duikt in kranten de snelweg op als beeld voor de multikul samenleving. Zo vreemd is dat niet voor een land dat zowat totaal verslaafd is aan de automobiel. Maar klopt het beeld wel?
     
  De ongezonde meeroker
door Harry van Bommel

Per 3 januari van dit jaar ben ik gestopt met roken. Dat heeft zolang geduurd omdat de trek in een sigaret het altijd won van mijn gezonde verstand. Sinds ik dit gevecht met deze vreselijke verslaving ben begonnen, ben ik tot verassende inzichten gekomen.
     
Update 22-03-2004    
     
  Het Geheim van de hoofdredacteur
door Theo van Gogh

Dat NRC-Handelsblad geen onderscheid weet te maken tussen middelmatige stukjesschrijvers als Ileen Montijn en Hans Ree enerzijds, en geweldige als Max Pam aan de andere kant, tekent eens temeer de verwarring waaraan de krant nu al een hele tijd onderhevig is.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     


Ebru
Umar
  EXIT NOVA:
door Ebru Umar

'We willen je in een hokje stoppen, maar jij voelt je daar niet goed bij'
     
  Herdenking
door Michal Korzec

De liefde tot het koningshuis hoeft allochtone Nederlanders niet met de paplepel te worden ingegoten.
     
Update 18-03-2004    
   
  Nobody loves a loser
door Michal Korzec

In onze wereld heeft niemand een diepgeworteld sentiment voor de bekende Duitse politicus A.H.. Nobody loves a loser. Zelfs een voortvluchtige politicus van Saudi Arabische origine heeft zich nooit in die zin uitgesproken.
     
Update 15-03-2004    
     
  De schone handen van Clairy Polak
door Theo van Gogh


Clairy Polak doet me altijd denken aan Paul Rosenmöller, niet in de eerste plaats vanwege de gelooide trekken die beiden sieren. De verschijning op het scherm van Mevrouw heb ik in m'n onschuld wel 'ns omschreven als 'een vleermuis uit een slechte LSD-trip', maar als ik Paul Witteman mag geloven, ontwikkelt Clairy zich in rap tempo tot 'een grote televisie-persoonlijkheid'.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor 
     
  Hoe lelijker hoe liever
of:
de fascistoïde kubussen van Rem Koolhaas

door Pamela Hemelrijk

"Hoe onvolmaakter en naargeestiger de stad, hoe meer Rem Koolhaas er zich als een vis in het water voelt." Aldus de aanhef van een stuk in Vrij Nederland van vorige week.
     
  Geachte mevrouw Halsema
door Paul Ruijs

Dacht u dat uw kindertjes het later leuk vinden om te lezen hoe mama in alle geuren en kleuren haar pijntjes, stemmingen, kwaaltjes van voor, tijdens en na de bevalling rondbazuinde?
     
  The Morning After
door Ebru Umar

'"Schrijven is leuk." Had je nou echt geen betere tekst Ebru?'
     
  De doorbraak
door Michal Korzec

Karel van het Reve placht te zeggen: er staat nooit nieuws in de krant. Ik zal U vertellen wat zijn bedoeling was. Het is zondag als ik dit schrijf en toch weet ik wat er morgen in de NRC en de Volkskrant zal staat.
Niets.
     


Ebru
Umar
  De leeuw uit Libanon,
Theo van Gogh
.... en ik?

door Ebru Umar

'Ik heb het gedaan. Ik moest er dan wel voor naar Antwerpen afreizen, maar het is gebeurt. Ik had slechts 1.5 glas wijn op toen ik het deed. Natuurlijk, het moest er eens van komen. Maar de timing hé.
     
  Raadpleeg het Archief