Update 01-11-2004    
     
  De bittere tranen van Maria Goos
door Theo van Gogh

Deze week verscheen er in HP/de Tijd een stuk van Emma Brunt waarin de vloer wordt aangeveegd met "Cloaca", het onlangs zo jammerlijk in de old Vic geflopte toneelstuk te London. Brunt had de verfilming er nog 'ns op nagekeken en vond Maria Goos' scenario geheel kut.
     
  De bedremmelde molshoop
(aflevering 5)

door Theo van Gogh


Hoe de pers zich laat misbruiken is altijd leuk om te zien. Neem nu Robbert Blokland, die blijkbaar per strekkende meter nieuws wordt betaald door het ANP.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 
Onze burgemeester

door Theo van Gogh

In de Telegraaf lees ik dat de Heer Abou Jahjah overweegt om België te verlaten, al denkt 'ie misschien wel vijf jaar nodig te hebben om zijn opvolger bij de AEL in te werken. Abou is verbitterd; hij kreeg maar 1400 stemmen bij de laatste verkiezingen en acht het Vlaamse volk beneden zijn waardigheid.
     
  Vraag 't Lieve Theo...
door Theo van Gogh

Een rubriek met antwoorden op levensvragen van meisjes van 17 tot 77!
     
  Geachte Eric O.
door Paul Ruijs


Ik denk dat ze in de vele Diamantbuurten in Nederland uw optreden wel zouden weten te waarderen.
     
  Alias Teixeira deel 3
door Ton Biesemaat

De geschiedenis van het kopje koffie van de Roy van Zuydewijn
     
  Ebru's Referendum
door Ebru Umar

Januari 2002 maakte ik kennis met de briljante integratieplannen van de VVD. De verkiezingen moesten nog plaatsvinden en de campagnes waren in volle gang. Mijn collega zei: 'Ga je mee naar Den Haag, daar vindt een debat plaats in een Turks koffiehuis met Henk Kamp.'
     
  De Ritselaars, de Duivel en de Aristocratentiet
door Nadav Goldstoff

'De duivel is je gunstig gestemd.'
'Ik denk eerder dat hij een korte vakantie viert'
'Dat denk ik niet: hij woont tijdelijk bij mij!'
     
  Ze roerde de suiker in zijn thee
door Annelies van der Veer

Van de snackbar op het plein kende ik wel een Egyptenaar en ook met zijn broer die om de hoek z'n eigen snackbar was begonnen, maakte ik wel eens een praatje. Dat waren zo op het oog gezellige mannen met voldoende vocabulaire om zich te kunnen redden als patatboer.
     
  Misselijke Grappen en Zwarte Humor
door Gregorius Nekschot

Opgelet!
Deze rubriek wordt vaak tussentijds vernieuwd.
     
  De 235-ste cartoon van D.C. Lama op De Gezonde Roker

D.C. Lama misbruikt zijn kinderen niet.
     
  Jorritsma:
opnieuw
belangenverstrengelingen

door Pamela Hemelrijk

De bewoners van Almere werden dit jaar geconfronteerd met een drastische prijsverhoging van hun kabeltarief: exploitant UPC verhoogde de prijs van € 8,31 naar € 12,36 per maand.
     
Extra Update 29-10-2004    
     
  Nieuwe Rubriek!
Vraag 't Lieve Theo...

door Theo van Gogh

Een rubriek met antwoorden op levensvragen van meisjes van 17 tot 77!
     
Update 25-10-2004    
     
  De grootste Nederlander
door Theo van Gogh

Wat leuk dat Fortuyn met Drees in gevecht is om de uitverkiezing van De Grootste Nederlander. Ik vermoed dat een eventuele eerste plaats vooral door de KRO gesaboteerd zal worden.
     
  Waarom mag het stukje 'Techniek' niet geplaatst worden?
door Theo van Gogh

Je gelooft het niet, maar het onderstaande stukje heeft de eindstreep niet gehaald bij het op verzoek van ene meneer Cujal geschreven geval voor de Nederlandse Federatie van Filmmakers, of daaromtrent.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 
Minderwaardige mensen

door Theo van Gogh

Mijn aangeboren eerbied voor onze autoriteiten zorgt ervoor dat ik altijd weer van dankbaarheid vervuld raak als er antwoord komt op één van mijn beleefde verzoeken.
     
  Gregorius Nekschot aangeklaagd?

" Ik zit erover te denken om aangifte te doen vanwege het aanzetten tot haat en discriminatie. Nu zal er wel een hoop gehuil over vrijheid van meningsuiting komen, maar die verstomt als een rapper een liedje maakt over mevrouw H. Ali. Om aan die hypocritie een eind te maken hoop ik dat de eigenaar van deze site (greogoriusnekschot.nl) vervolgd zal worden, net als de rappers."
     
  Causaal verband
door Nadav Goldstoff

Het onderstaande verhaal is gebaseerd op waar gebeurde feiten.
     
  De Allergrootsten
door Annelies van der Veer

Mijn vriendin Ellen en haar man lezen de koran. Ze willen nu eindelijk wel eens weten wat er in dit boek staat. De bijbel hebben ze al achter de rug.
     
  Betrapt
door Ebru Umar

'Ik heb geregeld dat 'ie jou ook gaat zoenen, je vond 'm toch leuk?' Elene Vis kijkt me lachend aan. 'Die toch? Ik heb het gewoon even gezegd!'
     
  Het lijk in de Adolf Hitler-straat
door Ton Biesemaat

Van Atjeh naar Dachau, de ondergang van J.B. van Heutsz junior.
     
  60 Jaar Putten
door Ton Biesemaat

Het is 60 jaar geleden dat één van de grootste oorlogsmisdaden in Nederland plaats vond: de razzia in het Veluwse dorp Putten van 1 en 2 oktober 1944. Daar hij sterke aanwijzingen kreeg dat de officiële geschiedschrijving over dit drama ernstig tekortschiet, ging onderzoeker Ton Biesemaat naar nieuwe feiten op zoek.
     
Update 18-10-2004    
     
  De bedremmelde molshoop
(aflevering 4)

door Theo van Gogh


Actrice Katja Schuurman heeft onze held San Fu Maltha op zijn voice-mail (06-50208763, 06-53441220) ingesproken of zijn boycot van de mensen die met Theo van Gogh werken ook haar persoon gold.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 
Volkert & Folkert

door Theo van Gogh

"Lux, Libertas en Leugens" heet het boek, met als ondertitel 'Het morele en journalistieke verval van NRC Handelsblad', geschreven door Micha Kat.
     
  Ombudsman diep ontroerd bij presentatie Opus Magnum
door Pamela Hemelrijk

Na afloop van de presentatie van zijn onthullende boek moest de Lux et Libertas Ombudsman met vereende krachten en 1 gelukzalige glimlach op zijn gelaat een taxi ingedragen worden. Maar hij was niet dronken...
     
  Raadsel
door Ebru Umar

Kan iemand mij vertellen waarom er wel een discussie is over het verbieden/ zwaarder belasten van de PC Hoofttractor en niet over het verbieden/ zwaarder belasten van scholen op godsdienstige leest?
     
  "Een klein sneetje, alstublieft!"
door Annelies van der Veer

In augustus belde ik voor een afspraak, in oktober kon ik bij de gynaecoloog terecht. Tussentijdse bloedingen deden vermoeden dat de baarmoederpoliepjes het afgelopen jaar weer aan het groeien geslagen waren. Waarom?
     
  "Made in Holland"
door Ebru Umar

Ik ben natuurlijk een tuthola met rijke ouders waardoor ik de kansen die deze samenleving mij en mijn familie, geboden heeft, wel heb kunnen grijpen en zovele andere nieuwe Nederlanders niet.
     
  Geachte heer Kemper
door Paul Ruijs


Als media-advocaat weet u als geen ander dat de berichten die niet de krant of eindredactie halen vaak het interessants of het meest onthullend zijn.
     
  God straft...
HIT ME!

door Ebru Umar

Hoewel mijn intuïtie mij vertelt dat mijn missie in dit leven heel veel verder gaat dan de toorn van gelovigen over mij af te roepen, is het vervelende dat godsdienstfundi's beledigen helemaal vanzelf gaat. Als een Gilles de la Tourette patiënt neemt de onzichtbare autocue mijn verbale vermogens over.
     
Update 11-10-2004    
     
  Het gevecht
door Theo van Gogh

Op uitnodiging van Heleen van Rooyen bevond ik me Zondagavond in gezelschap van mijn zoon te Rotterdam, in de Ahoy-hal, om een paar live op SBS uit te zenden bokspartijen tussen bekende Nederlanders bij te wonen.
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 
Lof der besnijdenis

door Theo van Gogh

Het irritante aan Ayaan Hirsi Ali is dat ze meestal gelijk heeft; zo ook deze keer, over het besnijden van jongetjes. Als je niet wil dat het bij meisjes gebeurd, waarom zou de Overheid een verminking van de piemel dan wèl oogluikend toestaan?
     
  "Esther, wat je ook doet: Raak hem niet."
door Ebru Umar

De beleefdheid gebied dat ik niet in lachen uitbarst. Esther Schouten, een fragiel uitziend meisje, met heldere ogen en lang blond haar dat in een vlecht is vastgezet, luistert aandachtig naar de man die haar toespreekt.
     
  SeptemberStory
door Nadav Goldstoff

Ik had voor ogen iets over mijn opa te vertellen.
     
  Een opgewekte Grunberg
door Ebru Umar

Ik ben ernstig verliefd en ik kan er niets aan doen. Op een man die totaal niet mooi is, maar wát staat hij zwoel op al zijn persfoto's. Een man die van mijn hele bestaan geen weet heeft. Dat laatste is the story of my life.
     
  Balkenende mag uit bed en leest veel

Het gaat steeds beter met Jan Peter Balkenende weet Het Algemeen Dagblad van zaterdag 9 oktober te melden. Volgens het onderschrift bij de foto leest hij ook 'Niemands Knecht'' van Pamela Hemelrijk. Waar ging dat boek ook al weer over?
     
  U bent uitgenodigd voor deze presentatie!
Lux Libertas & Leugens


Het morele en journalistieke verval van NRC Handelsblad. Dinsdag 12 oktober, 15:00 uur, cafe Schlemmer Den Haag, Lange Houtstraat 17 (tel 070-3609000).
     
Update 04-10-2004    
     
  De bedremmelde molshoop
(aflevering 3)

door Theo van Gogh

San Fu Maltha heeft een moeizaam leven. Toen hij afgelopen Vrijdag de Utrechtse stadsschouwburg binnenkwam voor de uitreiking van de Gouden Kalveren - hij kwam, zoals altijd, te laat - had 'ie her & der ge-SMS't: "Is hij er?"
Hij was er niet...
     
  Theo van Gogh schrijft ook voor Metro 
Met Frits is alles kits

door Theo van Gogh

Citaat van de week, op de voorpagina van de Volkskrant: "Maar zoals bij iedere afscheidsceremonie waren er ook in de Arena vrienden van de overledene die niet helemaal de juiste toon troffen. De journalist Frits Barend bijvoorbeeld, die wel erg luidruchtig van zijn vriendschap met André Hazes blijk gaf. Het waren momenten waarop er weer massaal bier werd ingeslagen."
Dat was fijn gezegd.
     
  Interview Oltmans
door Theo van Gogh

De man die z'n leven lang iedereen interviewde gaf afgelopen juni z'n laatste vraaggesprek aan filmer Theo van Gogh. Met de bedoeling dat het na z'n dood zou worden uitgezonden.
     
  Ex-Muslim turns her lens on a taboo
by Marlise Simons


In "Submission," a Dutch film, the Koran's declaration that a man may take his wife at any time appears on a bride's back.
     
  Geachte heer Witteman
door Paul Ruijs

Was u ook gestopt met bijklussen als er niets gepubliceerd was of bent u inmiddels al zodanig binnengelopen dat het u nu beter uitkwam om het verschil met de andere krabbelaars even aan te zetten?
     
  Herinneringen aan de slachtofferopvang na de El Al-ramp
door Bernadette de Wit

Na de Bijlmervliegramp in oktober 1992 trad de overheid volgens de enquêtecommissie 'gefragmenteerd' en 'inflexibel' op en sloot zich af voor 'signalen uit de samenleving'. Over blunders in de opvang van gedupeerden: twee keer raakte een namenlijst zoek, Surinamers probeerden weer eens te hosselen en mensenredders ontpopten zich tot terroristen.
     
  Twaalf jaar na de Bijlmerramp
door Bernadette de Wit

De nabestaanden van de Dakotaramp kregen een bescheiden kunstwerkje. De SLM-ramp wordt herdacht rondom een beeldje dat onopvallend in de buurt past. Maar het monument voor de Bijlmervliegramp is een uit z'n krachten gegroeid onding. Dankzij de lokale overheid.
     
  De Telefoon
door Ebru Umar

'Umar, donderdag studio in Hilversum, we moeten even wat opnemen.'
     
  Aanleg Betuweroute is een misdaad
door Alex van Veen

Door toedoen van Paars zitten we opgescheept met een miljardenverslindend megaproject genaamd Betuweroute waar niemand om heeft gevraagd.
     
 
Video Dagboek
&
Set Report


Op 2 augustus 2004 zijn regisseur Theo van Gogh en producent Gijs van de Westelaken gestart met de opnames van hun film over Pim Fortuyn. De hoofdrolspelers zijn Tara Elders, Thijs Römer, Johnny de Mol en Jack Wouterse.
     
  Raadpleeg het Archief